Ok, memandang MumuPipet adalah budak baru belajar.
tidak malu untuk aku taruk semua kegagalan ku disini.
disini akan di update (Biarpun dimasa akan dtg) seluruh
perjalanan DiAiWai Co2 ku... sehingga stabil dan mencapai
formula optimum.
8/6/10
Percubaan kedua
100ml gula
5-7gm yeast (Basically separuh bungkus)
2000 start! Mixed and biar matang tanpa ditutup dulu
2015 duk tak duk kena gi klinik la plak!!
2130 balik check, didapati dah penuh dah tanki tu ngan buih
2200 bersihkan buih yg mencanak naik tu ngan roll botol tu sndiri
9/6/10
0000 sambungkan ngan tiub, bubble moderate.
0200 bubble masih di tahap sama, buih terhasil tapi setengah
1140 bubble banyak lagi,
air nampak clear.
1940 air nampak kelabu sikit, bubble dah 1bps
0700 air dah tak kelabu lagi,
bubble dah abis terus. Kalau goncang baru keluar.
consider gone!
so CO2 conclusion this time would be:
100ml of sugar diluted in 700ml water with 5-7gm of yeast
produce a less then 24 hours bubbling... hek enneeee
sikit nya!! bukan patutnya seminggu ka!!?
Betta splendens: Labyrith Fish
10 years ago
No comments:
Post a Comment